10 najboljih savjeta za odabir venčanice

10 najboljih savjeta za odabir venčanice

June 25, 2020 Venčanja i proslave

Poznata dizajnerica belih haljina, Katarina Džale, otkriva najkraći put do savršene kreacije za veliki dan. Na koje detalje valja obratiti pažnju i kako se pripremiti.

marchesa-wedding-dress-romantic-tulle
Marchesa

1.
Obzirom
da nemamo često priliku nositi večernje haljine sličnog kroja kao što su venčanice, preporučila bih posavetovati se s prijateljicama koje su već nosile venčanicu, pitati ih što je njih smetalo kod njihove haljine,  što im se svidjelo, kakva su iskustva s dužinom, sa obručima (kako sesti, kako na toalet i slično).

2.
Predlažem
da se što bolje informišete o modelima venčanica putem interneta još pre odlaska do specijaliziranih salona venčanica. Prije odlaska u salon svakako se najavite kako biste imali termin samo za sebe.

3.
Na isprobavanje
venčanica nemojte povesti previše prijateljica i rodbine, jer svako ima svoje mišljenje kako biste vi trebali izgledati na svoj najlepši dan u životu, već predlažem da povedete jednu osobu od poverenja koja će iskreno i objektivno sagledati model na vama, poštujući upravo vašu figuru i želje.

4.
Model venčanice
uskladite sa svojim karakterom, a ne s bojom sale za venčanja što se često događa… vi niste zaposlenik koji radi u toj sali, već važan gost.

5.
Odaberite dužinu
venčanice tako da možete tokom večeri promeniti cipele: na primer iz visokih potpetica u baletanke.

rosaclarabridal2013lookbook34
Rosa Clara

 6.
Dobro
je pripaziti na kroj korzeta koji je ugrađen u venčanicu, pogotovo ako je kroj bez naramenica, te da li dobro drži oko struka. To znači da venčanica neće spadati i da je nećete morati celu večer popravljati.

7.
Ukoliko se radi o letnom
venčanju pobrinite se da podstava bude od viskoze, pamuka ili svile kako biste lakše podneli visoke temperature.

8.
Za zimska
venčanja prigodne tkanine su taft, teški sateni i slično. Obično su to modeli s podsuknjama, pa je u takvim modelima ujedno toplije. Nemojte se opterećivati kaputima ili bundicama; biće vam dovoljna malo deblja pašmina, tih par trenutaka dok ste u crkvi ili kod matičara neće vam biti hladno ni ako uzmete neki laganiji gornji dio.

9.
Ukoliko
ne nađete gotovu venčanicu u salonima, neka vas ne bude strah napraviti je kod nekog dizajnera ili krojačice po preporuci. No, i ako niste našli ništa za sebe u salonima s gotovim modelima, svakako iskoristite priliku obilaženja prodavnica i isprobajte modele jer ćete tako lakše znati što vam uistinu odgovara. Da li je to sirena kroj ili krinolina? Jedino ćete isprobavanjem saznati odgovor.

10.
I zadnje
, ali ne manje važan je taj osećaj kad je obučete i znate da je to to, ljubav na prvi pogled. U venčanici se morate osećati savršeno i ne pristajte na ništa manje!

 

 

dizajner BHLDN haljina tea rose dress
BHLDN tea rose dress

Izvor: ITGirl

Share it:
Call Now Button
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this