10 najboljih saveta za odabir venčanice – Flamingo River Event Club

10 najboljih saveta za odabir venčanice

10 najboljih saveta za odabir venčanice

Poznata dizajnerica belih haljina, Katarina Džale, otkriva najkraći put do savršene kreacije za veliki dan. Na koje detalje valja obratiti pažnju i kako se pripremiti.

marchesa-wedding-dress-romantic-tulle
Marchesa

1.
Obzirom
da nemamo često priliku nositi večernje haljine sličnog kroja kao što su venčanice, preporučila bih posavetovati se s prijateljicama koje su već nosile venčanicu, pitati ih što je njih smetalo kod njihove haljine,  što im se svidjelo, kakva su iskustva s dužinom, sa obručima (kako sesti, kako na toalet i slično).

2.
Predlažem
da se što bolje informišete o modelima venčanica putem interneta još pre odlaska do specijaliziranih salona venčanica. Prije odlaska u salon svakako se najavite kako biste imali termin samo za sebe.

3.
Na isprobavanje
venčanica nemojte povesti previše prijateljica i rodbine, jer svako ima svoje mišljenje kako biste vi trebali izgledati na svoj najlepši dan u životu, već predlažem da povedete jednu osobu od poverenja koja će iskreno i objektivno sagledati model na vama, poštujući upravo vašu figuru i želje.

4.
Model venčanice
uskladite sa svojim karakterom, a ne s bojom sale za venčanja što se često događa… vi niste zaposlenik koji radi u toj sali, već važan gost.

5.
Odaberite dužinu
venčanice tako da možete tokom večeri promeniti cipele: na primer iz visokih potpetica u baletanke.

rosaclarabridal2013lookbook34
Rosa Clara

 6.
Dobro
je pripaziti na kroj korzeta koji je ugrađen u venčanicu, pogotovo ako je kroj bez naramenica, te da li dobro drži oko struka. To znači da venčanica neće spadati i da je nećete morati celu večer popravljati.

7.
Ukoliko se radi o letnom
venčanju pobrinite se da podstava bude od viskoze, pamuka ili svile kako biste lakše podneli visoke temperature.

8.
Za zimska
venčanja prigodne tkanine su taft, teški sateni i slično. Obično su to modeli s podsuknjama, pa je u takvim modelima ujedno toplije. Nemojte se opterećivati kaputima ili bundicama; biće vam dovoljna malo deblja pašmina, tih par trenutaka dok ste u crkvi ili kod matičara neće vam biti hladno ni ako uzmete neki laganiji gornji dio.

9.
Ukoliko
ne nađete gotovu venčanicu u salonima, neka vas ne bude strah napraviti je kod nekog dizajnera ili krojačice po preporuci. No, i ako niste našli ništa za sebe u salonima s gotovim modelima, svakako iskoristite priliku obilaženja prodavnica i isprobajte modele jer ćete tako lakše znati što vam uistinu odgovara. Da li je to sirena kroj ili krinolina? Jedino ćete isprobavanjem saznati odgovor.

10.
I zadnje
, ali ne manje važan je taj osećaj kad je obučete i znate da je to to, ljubav na prvi pogled. U venčanici se morate osećati savršeno i ne pristajte na ništa manje!

 

 

dizajner BHLDN haljina tea rose dress
BHLDN tea rose dress

Izvor: ITGirl

Share it:
Previous Next
Close
Test Caption
Test Description goes like this
Call Now Button